FAQ & More

YOGA PRACTICE

Frequently Asked Questions


# Ik wil een les boeken hoe doe ik dat?

Bel, mail of app mij. Als je mailt geeft dan meteen de dagen en uren door waar je voorkeur naar uit gaat.

# Ik ben helemaal niet lenig, kan ik toch aan yoga doen?


Ja, zeker! Voor yoga hoef je niet lenig te zijn, al zal je het waarschijnlijk wel meer worden. Belangrijk is wat je voelt, en niet wat je kan.

# Zijn het lessen voor mannen of vrouwen?

Voor allebei! Hoewel het op het moment meer door vrouwen wordt gedaan, zijn mannen ook van harte welkom. 

# Yoga, is dat niet heel zweverig en alleen maar liggen op een matje?

Nee, helemaal niet! Yang yoga kan behoorlijk intensief zijn en je bouwt er zeer zeker spieren mee op. Met Yin rek je spieren en bindweefsel op en ook dat is heel goed voor je lichaam, vooral voor mensen die heel intensief sporten. Iedere les bevat een lichte vorm van mindfulness, maar daar wordt je goed in begeleid.

# Wat moet ik aan?

Soepel dragende kleding. Het is fijn als je broekspijpen nauwsluitend zijn, zodat ze niet zakken als je benen omhoog zijn. Verder is het handig om laagjes te dragen zodat je op alle temperaturen ben voorbereid. Tijdens het actieve deel van de les zijn blote voeten beter om te aarden/ gronden, maar tijdens de ontspanning wil je misschien wel sokken aan doen.

# Kan ik me omkleden?


De Yoga studio heeft geen aparte kleedruimte, houd hier rekening mee met wat je aan wilt doen en waar je in aan komt.

# Wat en waar is de Yoga studio?

Het is een unit aan Weg en Land 44.5 in Bergschenhoek. De studio is verdeeld in twee ruimten. Je komt binnen in de ontvangstruimte waar je een kopje thee kan drinken. De tweede ruimte is de daadwerkelijke yogaruimte waar de matten liggen. Er zijn geen kleedruimten aanwezig maar er is wel een toilet. De yoga ruimte wordt verwarmd door middel van infraroodwarmte.

# Wat is infraroodwarmte?

Bij deze vorm van warmte worden objecten direct (van binnenuit) verwarmd, in plaats van warmte door de lucht zoals bij radiator warmte. De directe verwarming voelt aan als warmte van de zon. Objecten slaan warmte op en geven deze ook weer af. Het wordt als zeer comfortabele warmte ervaren, mede omdat het warm is zonder dat het benauwd wordt.

# Is infraroodwarmte heel heet?

Infraroodwarmte is net als bij reguliere verwarming met een thermostaat af te stellen. Het kan wel heet worden afgesteld en wordt dan ook vaak gebruikt bij hot yoga studios. Bij de studio van Yoga Matra is de yogaruimte verwarmd tot net boven kamer temperatuur. Dit is om het comfort te verhogen, waardoor jij je beter kunt ontspannen. Bijkomend voordeel is dat je spieren sneller opgewarmd zijn waardoor je minder kans hebt op blessures en sneller herstelt van een les. 

# Wat moet ik meenemen naar de les?


Er ligt al een mat voor je klaar; train je liever op je eigen mat, mag dat natuurlijk ook. Als je een handdoek op de mat wilt, dan kun je deze zelf mee nemen, of je kunt er eentje lenen of kopen in de studio (v.a. 20eu). En misschien vind je het fijn om een flesje water bij de hand te houden.

# Ik heb lichamelijke klachten en/of ik ben geblesseerd, kan ik dan toch yoga beoefenen?

Ja, dat kan. Informeer wel altijd eerst even bij je (behandelend) arts wat je wel en niet mag doen. Tijdens de les krijg je voldoende opties om mee te kunnen blijven doen. Als je twijfelt neem dan even vooraf contact op met mij.

# Hoe kan ik lessen betalen?

Er is geen pin aanwezig, dus je zult de betalingen contant moeten voldoen. 

# Kan ik een les cadeau doen?

Ja, dat kan, er zijn vouchers beschikbaar om een (proef) les te volgen. Deze worden feestelijk verpakt.


TIPS OM BLESSURES TE VOORKOMEN

1. Consulteer een arts/specialist voor aanvang van lessen bij blessures, zwangerschap of andere lichamelijke ongemakken.

2. Blessures, zwanger of andere lichamelijk ongemakken? Geef dit aan voor aanvang van de les.

3. Overleg met behandelend arts of fysiotherapeut over het volgen van yogalessen of yoga massages bijvoorbeeld na een operatie, ernstige (chronische) ziekte of chronische klachten.

4. Voer geen houdingen uit die pijnlijk zijn. Bij stekende pijn of tintelingen in lichaamsdelen, direct uit de houding komen.

5. Blijf te allen tijde luisteren naar het eigen lichaam.

6. Stel vragen als je pijn voelt of een houding of oefening niet begrijpt.


THAISE YOGA MASSAGE

Frequently Asked Questions


# Hoe kan ik een massage boeken?


Via mail, bellen of Whats App. 

# Wat moet ik meenemen of aan doen voor een massage?


Zorg er voor dat je gemakkelijk zittende kleding aan hebt. Verder heb je niets nodig!

# Moet ik me voorbereiden op de massage?

Het is goed om vooraf voldoende water te hebben gedronken, dit is ook nodig na de massage. Maar zorg er voor dat vlak voor de massage de blaas leeg is, dan lig je een stuk comfortabeler.

# Kan ik een massage cadeau doen?

Ja, dat kan, er zijn vouchers beschikbaar voor verschillende massage tijden. Deze worden feestelijk verpakt.

# Is een Thaise Yoga Massage wel veilig?

De methode die wordt toegepast is op Westerse mensen ingesteld: de uitvoering is statisch en statisch ballistisch wat inhoud dat er rustig ingeleund wordt en geen onverwachte bewegingen worden toegepast. In een uitzonderlijk geval kan er gevoeligheid of blessure optreden, dit kenmerkt zich als spierpijn na het sporten. Het is belangrijk om tijdig aan te geven wanneer je iets niet prettig vindt of pijn ervaart, alleen jij zelf kunt aangeven wat je voelt! Bewaak je grenzen!


Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan contact op.


ALGEMENE VOORWAARDEN

Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op deelname, massages of aanwezigheid van ieder natuurlijk persoon bij Yoga Matra.


Artikel 1: Huisregels


# Zorg dat je makkelijke/schone kleding draagt en wees matig met roken, deodorant en of andere opvallende geuren net voor de les.

# Luister naar je lichaam en neem een moment van rust als je voelt dat je dat nodig hebt. Bewaak je eigen grenzen, kom bij pijn of ongemak direct uit een houding. Voorkom blessures!

# Klachten, zwangerschap of blessures zijn noodzakelijk om te melden voorafgaand aan de les. Overleg met behandelend arts of (fysio)therapeut over het volgen van yoga lessen of het ondergaan van eenThaise Yoga massage, bijvoorbeeld na een operatie, (chronische) ziekte of chronische klachten.

# (Seksuele) Intimidatie wordt niet getolereerd.

# Bij binnenkomst schoenen uit, geen schoenen in de yogaruimte.

# Na de les maak je de geleende mat schoon.

Bij niet op volgen van de huisregels behoudt Yoga Matra het recht om desbetreffende deelnemer te weigeren voor deelname aan de les of massage. Er is hierbij geen recht op restitutie van gelden.


Artikel 2: Aansprakelijkheid

Yoga Matra is niet aansprakelijk voor diefstal, verlies, ongevallen, schade of blessures die in de studio of op lokatie hebben plaats gevonden. Deelnemers dienen zich ervan bewust te zijn dat het uitoefenen van yoga en het ontvangen van een yoga massage risico’s mee zich mee kan brengen. Eventuele (letsel)schade, blessure, overlijden en/ of daaruit voortvloeiende kosten, die ten gevolge van de beoefening van yoga en/of massage bij Yoga Matra zou zijn ontstaan, zijn voor eigen risico. Deelnemer vrijwaart Yoga Matra, Puk van den Bulk en eventuele gastdocenten van alle vormen van aansprakelijkheid. 


Artikel 3. Persoonsgegevens

Yoga Matra verzamelt persoonsgegevens: deze worden strikt persoonlijk behandeld en niet aan derden versterkt. De gegevens worden naar alle  mogelijkheid beschermd. Inzage in deze gegevens is toegestaan.

Het opgegeven e-mailadres kan gebruikt worden voor het opgeven, indelen of verspreiden van informatie over (het lesrooster van) Yoga Matra.

CONTACT


Lokatie van de studio:

Weg en Land 44.5, Bergschenhoek


Puk van den Bulk

puk@yogamatra.nl

M +31616096947


SOCIAL MEDIA?


Yoga Matra en Puk van den Bulk zijn niet actief op social media.


Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met mij.

Copyright @ All Rights Reserved by Puk van den Bulk | Yoga Matra