Yoga Practice

YOGA LESSEN

Privé lessen en Small Group


Er is een online rooster beschikbaar, waar je via deze link kunt komen. Het rooster wisselt regelmatig, dus let er goed op wanneer er (extra) lessen zijn. Er zijn maximaal 6 plaatsen beschikbaar waardoor je optimaal en persoonlijk begeleid wordt.

Doe je voor het eerst mee, dan stuur je me een mail en zorg ik er voor dat je kunt gaan inschrijven. Soms zijn er lessen vol, maar d.m.v. een wachtlijst kun je vaak toch terecht.


Het is ook mogelijk om een privé les, duo les of eigen groep samenstelling te boeken. Dit doe je door een mail te sturen met je verzoek. Dan bepalen we samen de dag en het tijdstip van de practice. Je kan dan zelf kiezen voor een specifieke lesvorm, of aangeven dat je op bepaalde spier(groepen) de nadruk wilt leggen. Voor deze lesvorm geldt een uurtarief.


VORMEN VAN YOGA

Practice - Training


Yoga heb je in verschillende vormen. Hoofdzakelijk is het Yang Yoga en Yin Yoga. Bij Yin Yoga zijn er geen verdere benamingen, maar bij Yang Yoga heb je een reeks aan termen die van oorsprong op hetzelfde neer komen. Ook zijn er lessen die uit een combinatie van beide bestaan. Je kunt dit zien aan een combinatie in de titel of het wordt duidelijk in de volledige omschrijving.

Bij Yoga Matra houden we het simpel. Het is of Yin of Yang.


YIN YOGA


Bij Yin Yoga wordt er gewerkt vanuit de zwaartekracht en ontspanning. Je blijft langer in houdingen zitten waardoor je gaat werken op bindweefsels, gewrichten en energiebanen*.


De meest bekende bindweefsels zijn gewrichtsbanden en pezen, maar eigenlijk omvatten alle spieren, organen, botten en bloedvaten bindweefsels. Stretchen maakt en houdt weefsel gezond. Dat geldt ook voor gewrichten.

Deze vorm van yoga is onder andere goed voor mensen die aan duursporten doen waarbij spieren vaak sterker maar ook korter geworden zijn. En omdat je langer een houdingen aanhoudt, is het ook een mindfullness training.


* Energiebanen zijn niet zichtbaar of meetbare banen die weinig erkenning hebben in de westerse wereld. Echter in de oosterse wereld worden deze banen, ook wel meridianen, accupuntuurpunten, qi, sen of banen van de levensenergie, heel serieus genomen. Het is ook in dit deel van de wereld waarbij er geneeskundig holistisch naar de mens gekeken wordt. Zowel lichaam, als energie als geest zijn bepalend voor hoe jij je voelt.  Door de energiebanen te stretchen, kun je mogelijk aanwezige blokkades opheffen waardoor je zowel lichamelijk, als energetisch, als geestelijk beter kunt gaan voelen.

YANG YOGA


Bij alle vormen van Yang Yoga werk je vanuit (spier)spanning en kracht. Je bent bewust spiergroepen aan het trainen, waardoor het ook als een training ervaren kan worden. Uiteraard komen in een les ook ontspanning en mindfullness aan bod, maar de basis is spanning en kracht.


Je kunt de vormen van Yang Yoga onder andere tegen komen onder de noemers; Hatha, Power Yoga, Power Flow, Vinyasa Yoga en Ashtanga Yoga. De verschillen zitten in het tempo, de houding(reeks) die gegeven wordt (statisch of bewegend) en al dan niet met een Zonnegroet.


Een Zonnegroet is een reeks aan Yoga houdingen die elkaar in een ademflow opvolgen. Nagenoeg alle spiergroepen komen aan bod, waardoor deze Zonnegroet gezien kan worden als een complete work-out, een work-out om de dag mee te beginnen: om de zon te groeten.


Bij Yoga Matra worden diverse Yang Yoga stylen toegepast. Iedere week is de les weer anders, wat het extra leuk en verrassend maakt.


CONTACT


Lokatie van de studio:

Weg en Land 44.5, Bergschenhoek


Puk van den Bulk

puk@yogamatra.nl

M +31616096947


SOCIAL MEDIA?


Yoga Matra en Puk van den Bulk zijn niet actief op social media.


Wil je meer informatie?

Neem dan contact op met mij.

Copyright @ All Rights Reserved by Puk van den Bulk | Yoga Matra